“Szemléletformálással a betegekért és környezetünkért”

Virtuális kongresszus

Online kongresszusi platform használati útmutató

HOL ÉRHETEM EL AZ ELŐADÁSOKAT?

A konferencia programját az interneten, a virtuális konferencia platformra történő bejelentkezést követően lehet követni. Ez az oldal eltér a konferencia weboldalától és a program megtekintése kizárólag bejelentkezés után lehetséges. A platform a konferencia teljes anyagával 2020. október 28-tól december 31-ig érhető el.

HOGYAN TUDOK BEJELENTKEZNI?

A bejelentkezéshez az Ön regisztrációkor megadott email címe és egy PIN kód szükséges. A virtuális oldal címét és a belépéshez szükséges PIN kódot a szervezők küldik e-mailben  a noreply@eventsairmail.com címről. Kérjük adja hozzá az engedélyezett feladók listájához az eventsairmail.com domaint, hogy levelünk biztosan kézbesítésre kerüljön. Amennyiben nem kapja meg a kódot október 28. (szerda) 19.00 óráig, kérjük, a golob@congressline.hu címre írjon.

TEKINTSE MEG OKTATÓ VIDEÓNKAT  A PLATFORM HASZNÁLATÁRÓL!

Az online konferenciára való belépéhez kérjük, kattintson a lenti gombra!

Egy jelszóval egyszerre csak egy résztvevő léphet be. A belépéshez szükséges, hogy egy email cím csak egy résztvevőhöz tartozzon. Amennyiben a jelentkezéskor többen is ugyanazt az email címet használták, kérjük, módosítsák a címüket a szervezőknél, különben az adott email címmel nem lesz lehetséges senkinek sem belépnie.

ELSŐ BEJELENTKEZÉS – FELHASZNÁLÓI PROFIL BEÁLLÍTÁSA

Első bejelentkezésénél a rendszer megkérdezi, hogy használhatja-e az eszköz a mikrofonját és a webkameráját. Bár ezeket az eszközöket a jelen kongresszuson nem használja a platform, más rendezvények esetén viszont van erre lehetőség, ezért az első bejelentkezésnél ezeket a beállításokat nem tudjuk kikerülni. Be kell jelölni azt is, hogy az Ön neve és munkahelye látható lehessen-e a rendszerben a többi konferencia résztvevő számára. Az Ön nevét feltünteti a rendszer az előadások alatti kérdéseknél, a vitafórumban, illetve a többi résztvevővel való kapcsolatfelvétel során.

A platformra belépve az alábbi lehetőségek közül választhat:

PROGRAM ÁTTEKINTŐ (2020. november 28.)

A platform fő képernyőjén áttekintheti az online rendezvény teljes programját, a szekciók idejét és tartalmát. Bizonyos szekciókat (a programban “élő közvetítésként” jelezve) és minden diszkussziót élő internetes közvetítés formájában juttatunk el Önhöz a konferencia ideje alatt, amelyet a konferenciaplatformon követhet. Az előadók és moderátorok élő Zoom kapcsolásban vesznek részt, a Zoom meeting képét és hangját látja Ön az egyes szekciókban. A program befejezését követően a szekciók rögzített felvételét újranézheti a platformon keresztül egészen december 31-ig.

Az esetismertetések, műhelybemutatások előzetesen felvett videói ezen a napon a program szerint megadott időkben újra lejátszásra kerülnek, ezeket élő diszkusszió követi. A cégszimpóziumok esetében nem lesz ismételt lejátszás, de minden céges blokk 15 percben bemutatásra kerül a programban.

Az egyes  szekciók címére kattintva léphet be a szekcióba. A szekció adását a képernyő bal oldali sávjában láthatja, a jobb oldalon pedig az alábbi funkciók érhetők el:

 • Elolvashatja a szekció részletes programját.
 • Szavazhat, ha a szekcióban feltesznek kérdéseket, amelyekre várják az Ön véleményét is.
 • A szekció ideje alatt írásban kérdezheti az előadókat a képernyő jobb oldali sávjában. A feltett kérdéseket mindenki látja, lájkolhatják azt, az előadók pedig a szekció végén élőben megválaszolják vagy akár írásban is küldhetnek rá választ.
 • A szekció után írhat hozzászólást, amit minden résztvevő és az előadó is lát, így később sem szakad meg a vita az adott témában.
 • Saját jegyzeteket készíthet, amelyet később bármikor elküldhet email címére. A jegyzeteket csak Ön látja. A felső menü sáv EXPORT gombjára kattintva elküldheti saját email címére a kongresszuson írt jegyzeteit. A platform lezárásakor (december 31.) a jegyzetek törlődnek, ezért javasoljuk, hogy exportálja őket még a határidő előtt.

ELŐADÁS GALÉRIA (felvételek)

Az ELŐADÁS GALÉRIÁBAN láthatja a szekciókban található esetismertetések, műhelybemutatások és cégszimpóziumok listáját. A listát témák szerint szűrheti és a kiválasztott előadás videóját kattintással nézheti meg 2020. október 28. és december 31. között. A jobb oldalon az alábbi funkciók érhetők el:

 • Írhat hozzászólást (felteheti kérdéseit) amit minden résztvevő, így az előadó is láthat, így később sem szakad meg a vita az adott témában. A 2020. november 27-ig ide érkező kérdéseket az előadók november 28-án, élőben fogják megválaszolni.
 • Saját jegyzeteket készíthet, amelyet később bármikor elküldhet email címére. A jegyzeteket csak Ön látja. A felső menü sáv EXPORT gombjára kattintva elküldheti saját email címére a kongresszuson írt jegyzeteit. A platform lezárásakor (december 31.) a jegyzetek törlődnek, ezért javasoljuk, hogy exportálja őket még a határidő előtt.

VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁS

Minden kiállító, szponzor, partner elérhető a saját virtuális standján, amelyre bemutatkozó és termék információkat, szórólapokat, videokat és internetes tartalmakat tölthet fel. A virtuális kiállítás “nyitva tartási idejében” lehetőség van a céges képviselőkkel való élő írásos beszélgetésre (chat) is, illetve egyes cégek élő video meetinget szerveznek a résztvevők számára, melyhez a megadott időpontban csatlakozhat. Keresse fel a standokat, lépjen kapcsolatba kiállítóinkkal az online felületen, a képviselő kollégák nagy szeretettel várják megkeresését!

TÁRSALGÓ

A TÁRSALGÓBAN nyílik lehetőség a többi résztvevővel való közvetlen, írásos csevegésre (chat) vagy üzenetváltásra. A regisztrált résztvevőkkel online kapcsolatot kezdeményezhet. Amennyiben a másik fél elfogadja a felkérést, írásban cseveghetnek, küldhetnek egymásnak üzenetet, illetve megbeszélhetnek találkozót egy későbbi időpontra, amikor mindketten elérhetőek a platformon. Minden itt zajló beszélgetés privát kapcsolat a partnerrel, harmadik fél ezt a felületet nem láthatja. Az előre megbeszélt találkozók automatikusan megjelennek az Ön idővonalán (főoldalon az élő programban), a többi résztvevő ezt sem látja, csupán a két résztvevő fél.
A TÁRSALGÓBAN visszaigazolt kapcsolatok elérhetőségeit Ön elküldheti email címére, hogy a kontaktok ne vesszenek el, melyhez a felső keskeny szürke menü sáv EXPORT gombjára kell kattintani. A platform lezárásakor (december 31.) a kontakt adatok törlődnek, ezért javasoljuk, hogy exportálja őket még a határidő előtt.

Kongresszusi JÁTÉK

A virtuális platformon való barangolás során bizonyos akciók (előadások megtekintése, hozzászólás vagy kérdés írása, az élő szekciók megtekintése, kiállítói standok meglátogatása) pontokat érnek, így minél aktívabban vesz részt, Ön annál több pontot gyűjthet. A  három, legtöbb pontot elérő orvos résztvevőnk ingyenes regisztrációt nyer a MANIT következő kongresszusára, érdemes tehát minél jobban kihasználni az időt, minél többet használni a különböző funkciókat!

Kreditpontok

A kongresszus az Oftex rendszerében felnőtt- és gyermek- neurológus, neuroimmunológus, immunológus szakorvosok és rezidensek számára minősített programként szerepel, kódszáma 76791. A hallgatók 18, az előadók 6 kongresszusi kreditpontot szerezhetnek. Kreditpontot annak tudunk jóváírni, aki legalább az előadások 60%-át meghallgatja, illetve megtartja előadását. A pontokat a virtuális platform lezárása után automatikusan jelentjük az Oftex és a képző egyetemek felé.

GY.I.K.

NEM SIKERÜL A BEJELENKEZÉS,  MIT CSINÁLJAK?

Amennyiben a bejelentkezés során problémát tapasztal, kérjük végezze el az alábbi hibaelhárító lépéseket, mielőtt segítséget kér a következő címen: manit@congressworks.com (a technikus kollégák munkanapokon 9.00 és 17.00 óra között érhetők el).

 • Mobiltelefon helyett használjon laptopot vagy asztali gépet
 • Ellenőrizze, hogy a konferenciaplatform helyes internetes címén próbál-e bejelentkezni
 • Ellenőrizze email címét: csak a jelentkezéskor megadott email címmel működik  a bejelentkezés, amennyiben ezt a címet kizárólag Ön használta regisztrációkor
 • Kézzel írja be az email címet, ne más szövegből illessze be
 • A PIN kódot is próbálja begépelni, ne más szövegből illessze be
 • A PIN kód összes karaktere nagybetű
 • A nulla és a nagy O betű nehezen különböztethető meg a PIN kódban
 • Próbáljon másik böngészőben bejelentkezni: kerülje a régebbi Internet Explorer, Edge böngészőket, használjon lehetőleg friss Chrome vagy Firefox böngészőt
 • Próbáljon másik számítógépen bejelentkezni. Vállalati számítógépek esetleg nem engedik a konferenciaplatform futtatását, az otthoni gépek várhatóan nincsenek korlátozva
 • Próbáljon másik hálózaton bejelentkezni. Vállalati hálózatok esetleg blokkolják a konferenciaplatform elérését.

ELŐADÓ VAGYOK, HOGYAN KÉSZÍTSEM EL AZ ELŐADÁSOM FELVÉTELÉT?

 • Az előadásban szereplő diák 16:9 képarányúak (“szélesvásznúak”) legyenek
 • A kész videót .mp4 formátumban mentse el (MPEG-4).
 • Használja a Power Point programban meglévő “Diavetítés felvétele” funkciót (ennek használatáról ide és ide kattintva talál segítséget). Itt a diavetítést akár animálva, időzítve is beállíthatja – az időkeret betartásához ez segítség lehet. Hangját (és webkamera használata esetén arcát is) rögzíti a program, melyet különféle formátumokban lehet elmenteni. Kérjük, hogy mp4 formátumban mentse el a videóelvételt.
 • Használhatja a Zoom alkalmazást is, ha ez önnek kényelmesebb. Itt egy meetinget elindítva a képernyő alján lévő “Record” gombbal rögzítheti az előadást – a diákat képernyő megosztással tudja megjeleníteni. A meeting zárásakor az alkalmazás a megfelelő formátumban menti el a videót (pontosan azt, ami a Zoom képernyőjén látszott). Itt talál segítséget ehhez a funkcióhoz.

HOGYAN ELLENŐRIZHETEM AZ INTERNET KAPCSOLATOT?

 • Az előadás optimális megtartásához/megtekintéséhez  minimum10-20 Mbit/s sebességű internet kapcsolat szükséges.
 • Lehetőség szerint kábeles internetet használjon.
 • Ellenőrizze a kapcsolat sebességét a www.speedtest.net címen.

NEM LÁTOM AZ OFTEXEN A PONTJAIMAT, MIT TEGYEK?

 • A kongresszusi kreditpontokat a platform lezárása után, a megtekintési adatok ismeretében tudjuk eljuttatni a képző egyetemek felé jóváírásra, ez kis időt vehet igénybe. Amennyiben 2021. január 30-a után még nem látja pontjai az Oftex rendszerében, kérjük, írjon nekünk a golob@congressline.hu vagy az info@congressline.hu email címekre, megjelölve benne az egészségügyi tevékenység során használt nevét és pecsétszámát.

“Szemléletformálással a betegekért és környezetünkért”