“Szemléletformálással a betegekért és környezetünkért”

Virtuális kongresszus

Online kongresszusi platform használati útmutató

HOL ÉRHETEM EL AZ ELŐADÁSOKAT?

A konferencia programját az interneten, a virtuális konferencia platformra történő bejelentkezést követően lehet követni. Ez az oldal eltér a konferencia weboldalától és a program megtekintése kizárólag bejelentkezés után lehetséges. A platform a konferencia teljes anyagával 2020. október 28-tól december 31-ig érhető el.

HOGYAN TUDOK BEJELENTKEZNI?

A bejelentkezéshez az Ön regisztrációkor megadott email címe és egy PIN kód szükséges. A virtuális oldal címét és a belépéshez szükséges PIN kódot a szervezők küldik e-mailben  a noreply@eventsairmail.com címről. Kérjük adja hozzá az engedélyezett feladók listájához az eventsairmail.com domaint, hogy levelünk biztosan kézbesítésre kerüljön. Amennyiben nem kapja meg a kódot október 28. (szerda) 12.00 óráig, kérjük, a golob@congressline.hu címre írjon.

Az online konferencia megnyitásához szükséges linket hamarosan itt is közzétesszük.

Egy jelszóval egyszerre csak egy résztvevő léphet be. A belépéshez szükséges, hogy egy email cím csak egy résztvevőhöz tartozzon. Amennyiben a jelentkezéskor többen is ugyanazt az email címet használták, kérjük, módosítsák a címüket a szervezőknél, különben az adott email címmel nem lesz lehetséges senkinek sem belépnie.

ELSŐ BEJELENTKEZÉS – FELHASZNÁLÓI PROFIL BEÁLLÍTÁSA

Első bejelentkezésénél a rendszer megkérdezi, hogy használhatja-e az eszköz a mikrofonját és a webkameráját. Bár ezeket az eszközöket a jelen kongresszuson nem használja a platform, más rendezvények esetén viszont van erre lehetőség, ezért az első bejelentkezésnél ezeket a beállításokat nem tudjuk kikerülni. Be kell jelölni azt is, hogy az Ön neve és munkahelye látható lehessen-e a rendszerben a többi konferencia résztvevő számára. Az Ön nevét feltünteti a rendszer az előadások alatti kérdéseknél, a vitafórumban, illetve a többi résztvevővel való kapcsolatfelvétel során.

A platformra belépve az alábbi lehetőségek közül választhat:

PROGRAM ÁTTEKINTŐ (2020. november 28.)

A platform fő képernyőjén áttekintheti a rendezvény teljes programját, a szekciók idejét és tartalmát. Bizonyos szekciókat (a programban “élő közvetítésként” jelezve) és minden diszkussziót élő internetes közvetítés formájában juttatunk el Önhöz a konferencia ideje alatt, amelyet a konferenciaplatformon követhet. Az előadók és moderátorok élő Zoom kapcsolásban vesznek részt, a Zoom meeting képét és hangját látja Ön az egyes szekciókban. A program befejezését követően a szekciók rögzített felvételét újranézheti a platformon keresztül.

Az esetismertetések, műhelybemutatások előzetesen felvett videói ezen a napon a program szerint megadott időkben újra lejátszásra kerülnek, ezeket élő diszkusszió követi. A cégszimpóziumok esetében nem lesz ismételt lejátszás, de minden céges blokk 15 percben bemutatásra kerül a programban.

Az egyes  szekciók címére kattintva léphet be a szekcióba. A szekció adását a képernyő bal oldali sávjában láthatja, a jobb oldalon pedig az alábbi funkciók érhetők el:

 • Elolvashatja a szekció részletes programját.
 • Szavazhat, ha a szekcióban feltesznek kérdéseket, amelyekre várják az Ön véleményét is.
 • A szekció ideje alatt írásban kérdezheti az előadókat a képernyő jobb oldali sávjában. A feltett kérdéseket mindenki látja, lájkolhatják azt, az előadók pedig a szekció végén élőben megválaszolják vagy akár írásban is küldhetnek rá választ.
 • A szekció után írhat kommentet, amit minden résztvevő és az előadó is lát, így később sem szakad meg a vita az adott témában.
 • Saját jegyzeteket is készíthet, amelyet később bármikor elküldhet email címére.

ELŐADÁS GALÉRIA

Az ELŐADÁS GALÉRIÁBAN láthatja a szekciókban található esetismertetések, műhelybemutatások és cégszimpóziumok listáját. A listát témák szerint szűrheti és a kiválasztott előadás videóját kattintással nézheti meg. A jobb oldalon az alábbi funkciók érhetők el:

 • Írhat kommentet (felteheti kérdéseit) amit minden résztvevő, így az előadó is láthat, így később sem szakad meg a vita az adott témában. A 2020. november 27-ig ide érkező kérdéseket az előadók november 28-án, élőben fogják megválaszolni.
 • Saját jegyzeteket is készíthet, amelyet később bármikor elküldhet email címére.

VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁS

Minden kiállító, szponzor, partner elérhető a saját virtuális standján, amelyre bemutatkozó és termék információkat, szórólapokat, videokat és internetes tartalmakat tölthet fel. Egyes cégeknél lehetőség van a céges képviselőkkel való élő írásos beszélgetésre (chat) is.

AULA

Az AULÁBAN nyílik lehetőség a többi résztvevővel való közvetlen, írásos csevegésre (chat).

GY.I.K.

NEM SIKERÜL A BEJELENKEZÉS,  MIT CSINÁLJAK?

Amennyiben a bejelentkezés során problémát tapasztal, kérjük végezze el az alábbi hibaelhárító lépéseket, mielőtt segítséget kér a következő címen: golob@congressline.hu 

 • Mobiltelefon helyett használjon laptopot vagy asztali gépet
 • Ellenőrizze, hogy a konferenciaplatform helyes internetes címén próbál-e bejelentkezni
 • Ellenőrizze email címét: csak a jelentkezéskor megadott email címmel működik  a bejelentkezés, amennyiben ezt a címet kizárólag Ön használta regisztrációkor
 • Kézzel írja be az email címet, ne más szövegből illessze be
 • A PIN kódot is próbálja begépelni, ne más szövegből illessze be
 • A PIN kód összes karaktere nagybetű
 • A nulla és a nagy O betű nehezen különböztethető meg a PIN kódban
 • Próbáljon másik böngészőben bejelentkezni: kerülje a régebbi Internet Explorer, Edge böngészőket, használjon lehetőleg friss Chrome vagy Firefox böngészőt
 • Próbáljon másik számítógépen bejelentkezni. Vállalati számítógépek esetleg nem engedik a konferenciaplatform futtatását, az otthoni gépek várhatóan nincsenek korlátozva
 • Próbáljon másik hálózaton bejelentkezni. Vállalati hálózatok esetleg blokkolják a konferenciaplatform elérését.

ELŐADÓ VAGYOK, HOGYAN KÉSZÍTSEM EL AZ ELŐADÁSOM FELVÉTELÉT?

 • Az előadásban szereplő diák 16:9 képarányúak (“szélesvásznúak”) legyenek
 • A kész videót .mp4 formátumban mentse el (MPEG-4).
 • Használja a Power Point programban meglévő “Diavetítés felvétele” funkciót (ennek használatáról ide és ide kattintva talál segítséget). Itt a diavetítést akár animálva, időzítve is beállíthatja – az időkeret betartásához ez segítség lehet. Hangját (és webkamera használata esetén arcát is) rögzíti a program, melyet különféle formátumokban lehet elmenteni. Kérjük, hogy mp4 formátumban mentse el a videóelvételt.
 • Használhatja a Zoom alkalmazást is, ha ez önnek kényelmesebb. Itt egy meetinget elindítva a képernyő alján lévő “Record” gombbal rögzítheti az előadást – a diákat képernyő megosztással tudja megjeleníteni. A meeting zárásakor az alkalmazás a megfelelő formátumban menti el a videót (pontosan azt, ami a Zoom képernyőjén látszott). Itt talál segítséget ehhez a funkcióhoz.

HOGYAN ELLENŐRIZHETEM AZ INTERNET KAPCSOLATOT?

 • Az előadás optimális megtartásához/megtekintéséhez  minimum10-20 Mbit/s sebességű internet kapcsolat szükséges.
 • Lehetőség szerint kábeles internetet használjon.
 • Ellenőrizze a kapcsolat sebességét a www.speedtest.net címen.